Pilgrimsvandring 26. mai


I år blir det endeleg pilgrimsvandring igjen. Kristi Himmelfarsdag, 26. mai, kan du bli med på vårens vakraste vandring.

 

Her kan du sjå og laste ned programmet.

Her finn du kart over pilgrimsruta.

Den første pilegrimsvandringa frå Nes til Bø blei arrangert i 2012, og det er derfor tiårsjubileum i år. Riktignok har den ikke blitt arrangert de to siste åra, så i år blir det den 9. vandringa i rekka. Dagen er Kristi Himmelfartsdag; 26. mai. Mai måned er spesielt vakker i den bygda vi bor i, med fruktblomstring og nysådde åkre, fuglesang  og løvsprett. Som vanlig vil vandringa starte med morgenbønn i Nes kyrkje. Sauherad krk vil også være åpen, for de som ønsker å starte turen der. Vandringsruta går som før over Tinghaug til Gvarv og langs elva til Evju. Her er det masse god mat å få kjøpt. Det samme er det på Hørte Dampfarveri, Bø Museum og Bø Prestegard. Målet for vandringa er Bø gamle kyrkje, der det er ei kort messe hver halvtime utover ettermiddagen.
Vi veit av erfaring at det er en god miks av tilreisende og lokale som deltar på pilegrimsvandringa , og det er jo veldig moro å kunne ønske alle velkomen og vise fram både de flotte kirkene vi har, naturen og ikkje minst alt som dyrkes og gror i bygda vår på en dag som denne.

Har du behov for transport fra Bø tilbake til Nes etter vandringa, går det rutebuss frå Bø stasjon til Notodden  15.55 og 17.55. Du går av ved Nesoddvegen og har da ca. 2 km å gå til Nes kyrkje. 

Billetten kan du kjøpe i Farte eller ENTUR sin app – da koster den kr 35. Ved kjøp om bord i bussen er prisen 43, og 22 for barn og honnør.

Ruteinformasjon

 

Tilbake